11.10.2012


Hyvä seksi - parempi vointi

"Hyvät unet

Miksi laskisit lampaita, kun voit laskea orgasmeja! Amerikkalaistutkimuksessa, johon osallistui hiukan alle 2 000 naista, miltei kolmasosa eli 32 % vastasi masturboineensa viimeksi kuluneiden 3 kuukauden aikana saadakseen paremmin unen päästä kiinni.

Auttaako seksi todellakin nukahtamaan? Seksologi Beverly Whipple toteaa, että orgasmi kiihdyttää oksitosiinin ja endorfiinin tuotantoa. Whipplen mukaan nämä mielihyvähormoneiksi kutsutut aineet auttavat myös unensaannissa.


Hyvästit stressille

Onko huomenna töissä tiukkaa vääntöä, kiivaita kokouksia, päätöksentekoa, kiirettä? Yksi parhaita tapoja valmistautua haasteelliseen huomiseen on hyvä rakastelu!

Tiedejulkaisu Biological Psychology kertoi vuonna 2006 tehdystä tutkimuksesta, jossa koehenkilöitä pyydettiin pitämään esitelmä hankalan yleisön edessä sekä suoriutumaan suullisista matematiikkatehtävistä.

Niillä koeryhmän edustajilla, jotka olivat viimeksi kuluneiden 2 viikon aikana olleet yhdynnässä, oli huomattavasti pienemmät stressiarvot koko kokeen ajan, lisäksi he toipuivat haastavasta tilanteesta nopeammin kuin muut koehenkilöt.


Muisti paranee

Petipuuhilla sanotaan olevan myös aivokapasiteettia parantava vaikutus. Vuonna 2010 yhdysvaltalaisessa Princetonin yliopistossa tehty eläinkoe osoitti, että seksuaalisesti kaikkein aktiivisimpien koe-eläinten aivojen hippokampuksen neuronimäärä kasvoi. Neuronit välittävät aivoissa hermoimpulsseja, ja useat muistiin liittyvät toiminnot sijaitsevat nimenomaan hippokampuksen alueella.

Eläimillä, joilla oli vähemmän tai ei lainkaan seksuaalista toimintaa, havaittiin huomattavasti vähemmän aivosolujen välistä liikennettä.


Miellyttävä tapa taistella rintasyöpää vastaan

Naisilla, jotka harrastavat seksiä erittäin harvoin tai ei lainkaan, on kolminkertainen rintasyöpäriski verrattuna enemmän sekstaaviin kanssasisariinsa. Näin väittää Journal of Clinical Epidemiology -tiedelehdessä julkaistu ranskalaistutkimus. Tätä perustellaan muutamalla teorialla, joista yhden mukaan sperma sisältäisi vasta-aineita, jotka kulkeutuvat naisen elimistöön emättimen seinämän läpi. Toisen teorian mukaan mm. mielihyvähormoni oksitosiini, jota erittyy, kun ihminen kiihottuu seksuaalisesti, vaikuttaisi syöpää ehkäisevästi.


Kivun lievittäjä

Ensi kerralla, kun päätäsi särkee, älä kieltäydykään seksistä, vaan antaudu ilolla vaakamambon vietäväksi! Emättimen seinämien ja klitoriksen stimulointi voi jopa puolittaa kivun kokemukset. Näin väittää professori Barry Komisariukin johdolla newjerseyläisessä Rutgers Universityssä tehty tutkimus. Muissa alan tutkimuksissa on lisäksi havaittu, että seksillä olisi migreeniä ja ristiselän kipuja lievittävä vaikutus.

Mistä tämä voi johtua? Tutkimusten mukaan kiihottuminen ja etenkin orgasmi edistävät mielihyvähormoni oksitosiinin erittymistä aivojen kipukeskukseen.


Pysy hoikkana

Voisiko nälän vaimentaa seksillä?

Saksalaisen tutkimuksen mukaan naisilla, jotka harrastavat paljon seksiä, on hoikempi lantio ja kapeampi uuma kuin niillä, jotka peuhaavat harvemmin lakanoiden välissä. "Kehon kohonneella rasvaprosentilla katsotaan olevan yhteyttä aivojen dopamiinipitoisuuden alentumiseen. Tämä saattaa vähentää seksihalukkuutta ja rakastelukykyä", toteaa tutkija Stuart Brody.

Tähän ei voi todeta muuta kuin että kunnon rakastelu polttaa vähimmilläänkin 50 kilokaloria! Ei hullumpaa!


Rakas, minä nuorrun

Seksin sanotaan voivan suorastaan kääntää kelloa - tai almanakkaa - taaksepäin. Scotland's Royal Edinburgh Hospitalissa tehdyssä tutkimuksessa ryhmä arvioitsijoita koetti arvata 3500 henkilön ikää. Kävi ilmi, että osaa tutkittavista luultiin säännönmukaisesti 7-12 vuotta ikäänsä nuoremmiksi - ja tämä nimenomainen ryhmä harrasti seksiä keskimäärin 3 kertaa viikossa. Tämän lisäksi näiden henkilöiden seksiaktit olivat kestoltaan jopa kolminkertaisia keskivertoon nähden. Seksillä saattaa olla stressiä vähentäviä vaikutuksia, ja se voi myös parantaa unen laatua - ja nämä seikat yhdessä todennäköisesti myös hidastavat ulkoista ikääntymistä. Ainoastaan runsaalla ja säännöllisellä liikunnalla katsottiin olevan vastaavanlainen nuorentava vaikutus."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti